Odvjetnička komora odbacila prijavu protiv Šavorića

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Jan.2019, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odvjetnička komora odbacila prijavu protiv Šavorića

ZAGREB - Hrvatska odvjetnička komora, nakon višemjesečnog postupka odbacila je prijavu protiv odvjetnika Borisa Šavorića, jednog od članova neformalne radne skupine poznate pod imenom Borg koja je pisala Lex Agrokor, neslužbeno doznaje N1 televizija.

U postupku koji se vodio, Odvjetnička komora odbacila je prijavu, iako je ruska VTB banka u svom stavu zastupala mišljenje da je odvjetnik Šavorić prekršio odvjetničke odredbe.

Naime, odvjetnik Šavorić istodobno >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je bio pravni zastupnik VTB banke, i član Borg skupine koju je oformila Martina Dalić da joj pomogne u izradi Lex Agrokora, te je time bio u sukobu interesa.

Odvjetnička komora zatražila je mišljenje o ovom slučaju od Vlade RH, USKOK-a i VTB banke. USKOK je u svojem mišljenju naveo da o slučaju Lex Agrokor i skupine Borg nije pokrenut nikakv postupak državnog tužiteljstva. VTB banka je u svojem stavu zastupala stav da je odvjetnik Šavorić kriv jer je istodobno zastupao i VTB banku i bio član radne skupine.

Odvjetnička komora je zatražila od VTB banke i dostavu punomoći o zastupanju, ali prije nego što je VTB dostavio tražene dokumente, postupak je obustavljen i prijava odbačena uz obrazloženje da VTB nije na vrijeme dostavio zatražene dokumente.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.