Odobren kredit proizvodjačima šinskih vozila

Izvor: S media, 10.Avg.2009, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odobren kredit proizvodjačima šinskih vozila

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja saopštilo da je odobrilo prvu tranšu kredita proizvodjačima šinskih vozila, 30 odsto ukupne vrednosti ugovora potpisanih sa Železnicama Srbije.

Kako je navedeno u saopštenju, po tom osnovu proizvodjačima je isplaćeno blizu 500 miliona dinara.

Vlada Srbije je početkom jula usvojila Program o uslovima i načinu podsticanja proizvodnje i remonta šinskih vozila u Srbiji i opredelila 2,1 milijardu dinara podrške za >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << osam proizvodjača iz te delatnosti.

Na taj način biće obezbedjena rekonstrukcija i remont 12 lokomotiva, 609 teretnih i putničkih vagona i proizvodnja 85 novih teretnih vagona za potrebe Železnica Srbije, a na tim poslovima biće angažovano 2.250 radnika iz šinske industrije.

Programom je obuhvaćeno osam proizvodjača šinskih vozila u Srbiji: Fabrika vagona Kraljevo, "Želvoz" Smederevo, "Goša šinska vozila" Smederevska Palanka, "Bratstvo" Subotica, "Vagonka" Niš, "Intermehanika" Smederevo, MIP RSV Ćuprija i "Lokomotiva" Niš.

Sredstva su, za sada, odobrena za šest od osam proizvodjača šinskih vozila.

"Goša" iz Smederevske Palanke može očekivati prenos sredstava nakon potpisivanja ugovora o remontu sa "Železnicama Srbije", dok će "Bratstvu" iz Subotice biti uplaćena posle sprovodjenja najavljenih vlasničkih i upravljačkih promena u tom privrednom društvu, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.