Odluka o minimalnoj zaradi do 15. septembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2014, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka o minimalnoj zaradi do 15. septembra

Minstar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da će država do 15. septembra videti šta je realno po pitanju minimalne zarade, koja sada iznosi 115 dinara po satu, a čije povećanje traže sindikalci, a smanjenje poslodavci.

Nova cena rada biće poznata do 15. septembra, kazao je Vulin za Večernje novosti - broj od utorka.

"Sidnikati traže njeno povećanje, a poslodavci smanjenje, a država mora da vidi šta je realno s obzirom na to da gro novca odlazi iz budžeta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da država to plaća", rekao je Vulin odgovarajući na pitanje da li radnici u Srbiji mogu da očekuju uskoro povećanje minimalne cene rada, koja nije promenjena tri godine.

Prema njegovim rečima, "država, sindikalci i poslodavci su na istoj strani, a dosadašnje neučestvovanje u dijalogu nije pomoglo nikome".

Poslednje povećanje zaposleni su dobili u aprilu 2012. godine kada je minimalac po satu povećan sa 102 na 115 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vulin: Odluka o minimalnoj zaradi do 15. septembra

Izvor: Capital.ba, 09.Sep.2014

BEOGRAD, Ministar za rad Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da će država do 15. septembra vidjeti šta je realno po pitanju minimalne zarade, koja sada iznosi 115 dinara po satu, a čije povećanje traže sindikalci, a smanjenje poslodavci. Nova cijena rada biće poznata do 15. septembra, kazao je...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.