Odlučeno: Grejanje će ove sezone biti jeftinije

Izvor: B92, 31.Okt.2018, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlučeno: Grejanje će ove sezone biti jeftinije

Niš -- Veće grada Niša usvojilo je predlog Nadzornog odbora niške "Gradske toplane" da u grejnoj sezoni varijabilni deo cene grejanja bude 5,4 dinara po kilovat satu.

Cena do sada je bila 5,04 dinara, a dogovoreno je da fiksni deo cene pojeftini sa 27,08 dinara na 21,18 dinara.

Direktor JP "Gradska toplana" Predrag Milačić rekao je da će varijabilni deo cene poskupeti za oko sedam odsto, a fiksni deo pojeftiniti za oko 22 odsto.

"Varijabilni deo cene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zavisi isključivo od cene energenata na svetskom tržištu i kursa dolara, a fiksni deo cene zavisi od poslovanja toplane, od ušteda koje se čine u poslovanju", naveo je Milačić.

On je ranije ocenio da će izmena cene grejanja za građane koji imaju stan od 55 kvadrata, uz zimu koju smo imali prošle godine, značiti uštedu troškova od 2.000 dinara na godišnjem nivou.

Veće grada Niša danas je usvojilo i odluku da stanarima zgrada koje se nalaze u lošem stanju i u kojima je potrošnja toplotne energije veća od utvrđene granične vrednosti, "Gradska toplana" plaća utrošak energenata iznad granične vrednosti.

Ovakvu odluku Gradsko veće donosilo je i prethodnih godina, odnosno od grejne sezone 2013/2014 godine kada je "Gradska toplana" prešla na naplatu računa po količini utrošene toplotne energije, umesto na naplatu po kvadratu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.