Odloženo poskupljenje goriva

Izvor: B92, 25.Mar.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo poskupljenje goriva

Beograd -- Ministarstvo finanasija odlučilo je da za nedelju dana odloži poskupljenje goriva, koje je trebalo da važi od sutra.

Cena nafte na svetskim berzma dostizala je poslednje dve nedelje i cene od skoro 112 dolara za barel, da bi krajem prošle nedelje naglo pala na oko 101 dolar

Povećanje cena naftnih derivata, koje je trebalo da važi od ponoći, odloženo je na nedelju dana jer postoje tendencije da će cena sirove nafte padati, rečeno je za B92 u Ministarstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << finanasija.

Ministratsvo rudarstva i energtike uradilo je juče redovnu procenu kretanja cena sirove nafte i kursa dolara u poslednjih 15 dana, predložilo da gorivo u Srbiji poskupi za 2,49 odsto, odnosno 1,45 dinara po litru u proseku i uputilo predlog nadležnim Ministarstvima, među kojima i Ministrarstvu finanasija.

To Ministarstvo ima rok od nedelju dana da da svoje mišljenje, do kada će analizirati kretanje cene sirove nafte i odlučiti da li će odobriti poskupljenje ili ne.

Ukoliko mišljenje tog Ministarstva bude pozitivno, gorivo će poskupeti za 2,49 odsto, u suprotnom će promena cene biti odložena na još dve nedelje.

Uredba o formiranju cena naftnih derivata u Srbiji predviđa da se cene uskladjuju na svakih 15 dana sa kretanjem cena sirove nafte na svetskom tržištu i kursom dolara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odloženo poskupljenje goriva

Izvor: Blic, 25.Mar.2008

Gorivo na pumpama u Srbiji noćas ipak nije poskupelo iako su iz Ministarstva rudarstva i energetike u ponedeljak najavljene više cene naftnih derivata i to za 2,49 odsto u proseku. Najavljeno poskupljenje zaustavilo je Ministarstvo finansija, gde je „Blicu" potvrđeno da su oni na nedelju dana...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.