Odložena privatizacije za 17 preduzeća

Izvor: RTS, 29.Maj.2015, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložena privatizacije za 17 preduzeća

Vlada Srbije odlučila da se za 17 privrednih subjekata od strateškog značaja odloži primena Zakona o privatizaciji i to za godinu dana, jer postoje realne šanse da se revitalizuju, saopšteno je iz Nemanjine 11.
U saopštenju Vlade se precizira da je u tim subjektima privatizacije od strateškog značaja zaposleno oko 22.000 radnika i da postoje realne šanse da se ona revitalizuju, prenosi Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Na spisku 17 strateških preduzeća, koja će biti zaštićena od poverilaca u narednih godinu dana, nalaze se FAP iz Priboja, Poljoprivredni kombinat Beograd - PKB, proizvođač lekova "Galenika", "Politika", Fabrika maziva FAM iz Kruševca, pančevačka "Petrohemija", rudnik "Resavica".
Tu su i RTB Bor, Holding kompanija Pamučni kombinat "Jumko" iz Vranja, "Trajal" iz Kruševca, Fabrika autobusa "Ikarbus" iz Beograda, holding preduzeća "Kablovi Jagodina", Prva petoletka iz Trstenika (PPT) -TMO, PPT "Servoupravljači", PPT "Kočna tehnika" i PPT "Zaptivke" iz Trstenika. 
Vlada je, takođe, usvojila Predlog Strategije razvoja energetike do 2025. godine, kojom se određuju dugoročni ciljevi za razvoj proizvodnih kapaciteta, kako bi se obezbedilo sigurno snabdevanje, tehnološki standardi i osigurala zaštita životne sredine.
Strategijom su određeni i pravci razvoja prenosnih, transportnih i distributivnih sistema, kao i tržišta električne energije i prirodnog gasa.
Strategija se bavi i izvorima i načinima obezbeđivanja energije i energenata, kao i načinima za korišćenje energije iz obnovlljivih izvora i unapređenje obnovljivih izvora energije.
Vlada Srbije dala je saglasnost na Odluku o pripajanju sedam zavisnih privrednih društava za proizvodnju električne energije i uglja Javnom preduzeću "Elektroprivreda Srbije", kao matičnom preduzeću i Odluku o formiranju operatora distributivnog sistema "EPS Distribucija".
Uvođenjem jedinstvenog upravljanja i ujednačavanjem poslovnih procesa i procedura, stvaraju se uslovi da poslovanje EPS-a bude efikasnije i profitabilnije, navodi se u saopštenju Vlade.
Vlada je usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Ruske Federacije o vojnotehničkoj saradnji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odobreno produženje privatizacije 17 preduzeća

Izvor: Akter, 29.Maj.2015

Vlada Srbije danas je odredila kojih 17 preduzeća su od strateškog značaja za privredu i čija privatizacija će biti odložena godinu dana..U tim preduzećima je zaposleno oko 22.000 radnika i postoje realne šanse da se revitalizuju, navodi se u saopštenju posle sednice Vlade...Po predlogu Ministarstva...

Nastavak na Akter...

Odložena privatizacije za 17 preduzeća

Izvor: Studio B, 29.Maj.2015

Vlada Srbije odlučila da se za 17 privrednih subjekata od strateškog značaja odloži primena Zakona o privatizaciji i to za godinu dana, jer postoje realne šanse da se revitalizuju, saopšteno je iz Nemanjine 11...U saopštenju Vlade se precizira da je u tim subjektima privatizacije od strateškog...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.