Odgovor na paranoju kolega iz Novosti

Izvor: Blic, 16.Okt.2015, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odgovor na paranoju kolega iz "Novosti"

Redakcija "Večernjih novosti" danas je u šovinističkom i zlonamernom tekstu optužila "Blic" za navodno preuzimanje jednog članka sa sajta "Novosti". Ukratko - "Novosti" lažu.

U svom tradicionalnom duhu falsifikovanja stvarnosti, "Novosti" su objavile da je "Blic" preuzeo tekst iz štampanog izdanja "Novosti" o zaradama u javnom sektoru i "predstavio ga kao svoje 'ekskluzivno saznanje'".

Ništa ne bi moglo biti dalje od istine. Na kraju ovog teksta predstavljamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kolegama iz "Novosti" kopiju Nacrta zakona u koji smo imali uvid i na osnovu kojeg smo i pisali naš članak. Što se u našem tekstu i navodi, citiramo: "Blic je imao uvid u nacrt zakona..." Informacije u tekstu potvrđene su nam i u Ministarstvu za državnu upravu i loklanu samouporavu.

Osim toga, urednici i novinari "Blica" imaju jasne instrukcije da ne preuzimaju neproverene informacije iz "Novosti".

Uzgred budi rečeno, prema najnovijim podacima "Gemiusa", sistema za praćenje posećenosti sajtova, portal Blic.rs je ubedljivo najposećeniji srpski sajt. "Blicov" sajt na svim listama posećenosti već godinama ubedljivo drži prvo mesto u odnosu na konkurenciju, pogotovo "Novosti". Ključna reč je - poverenje.

(NAPOMENA: link je dostupan samo sa desktop računara. Ispod se nalazi ceo nacrt Zakona o platama na osnovu koga je tekst i napisan)

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.