Od sutra niža cena gasa - uvozna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od sutra niža cena gasa - uvozna

BEOGRAD - Uvozna cena gasa u Srbiji od sutra će pojeftiniti sa sadašnjih 445 na oko 360 dolara za hiljadu metara kubnih, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu za energetiku.

U Agenciji za energetiku objasnili su Tanjugu da bi gas u Srbiji za krajnje potrošače trebalo da pojeftini od druge polovine ove godine, ako cena nafte ostane na nivou od 50 dolara za barel i ukoliko ne dođe do drastičnog pada vrednosti dinara u odnosu na dolar.

Cena gasa se obračunava na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osnovu tri kvartala, tako da će za novi obračun biti uzeto u obzir poslednje tromesečje 2008. godine, kada je nafta iznosila oko 35 dolara za barel, kao i prva dva kvartala 2009. kada je ona bila oko 50 dolara po barelu.

Kada se steknu uslovi "Srbijagas" treba da dostavi Agenciji za energetiku zahtev za pojeftinjenje gasa, Agencija razmatra taj predlog i svoje mišljenje šalje kompaniji, a konačnu reč o pojeftinjenju donosi vlada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.