Izvor: Glas javnosti, 01.Jun.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas veći limit za iznošenje novca

BEOGRAD - Iznos koji građani Srbije, rezidenti, mogu slobodno da iznesu u inostranstvo biće povećan od danas na 10.000 evra umesto sadašnjeg limita od 5.000 evra ili u protivvrednosti različitih valuta uključujući i dinare, najavila je Narodna banka Srbije.

Isti iznos nerezidenti će moći u Srbiju da unesu bez obaveze prijavljivanja carinskom organu, odluka je Centralne banke.

Povećanjem tog iznosa, NBS će uskladiti svoj propis sa Predlogom zakona o sprečavanju pranja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << novca i finansiranja terorizma, kojim je predviđen isti iznos koji pojedinci mogu slobodno prenositi u inostranstvo, odnosno iz inostranstva.

Reč je o matičnom zakonu za ovu oblast, čiji je predlog upućen u Skupštinu Srbije na usvajanje, pa će usklađivanje regulative unutar zemlje olakšati i njegovu buduću primenu, navela je NBS.

Uz to, povećanjem iznosa izvršiće se i usaglašavanje sa Direktivom Evropskog parlamenta i Saveta EU, koja reguliše unošenje i iznošenje gotovine iz EU. To će, kako navodi NBS, značajno liberalizovati unošenje i iznošenje gotovine iz zemlje do potpunog ukidanja ovog ograničenja, a pojednostaviće se i procedura na granici.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

NBS: Iz zemlje do 10.000 evra

Izvor: B92, 01.Jun.2008

Beograd -- Iznos koji građani Srbije mogu slobodno da iznesu u inostranstvo povećan na 10.000 evra umesto sadašnjeg limita od 5.000 evra, saopštila Narodne banke Srbije... Isti iznos nerezidenti mogu da u Srbiju unesu bez obaveze prijavljivanja carinskom organu, odluka je Centralne banke. Povećanjem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.