Od danas novi operater na aerodromu Nikola Tesla

Izvor: B92, 05.Mar.2024, 18:31

Od danas novi operater na aerodromu "Nikola Tesla"

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da aerodrom "Nikola Tesla" od danas ima novog operatera - Menzies Aviation.

Menzies Aviation je počeo da radi sa Er Srbijom, šest meseci od kada je zahtevao da se liberalizuje režim za zemaljskog operatera na Beogradskom aerodromu.

"Prošlog leta bilo je dosta problema i rešavali sno ih na dnevnom niovu. Nije bilo problema samo na Beogradskom aerodromu, već na većini evropskih aerodroma, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali na njima su problemi bili vezani za nedovoljan broj ljudi. Međutim kod nas je bilo problema zato što operater koji je radio prijem putnika, čekiranje putnika, prijem prtljaga, nije želeo da plati dovoljno dobro ljude", rekao je Vesić za Tanjug na Kopaonik biznis forumu.

Tada je, kaže, doneo odluku o liberalizaciji tržišta, da se omogući svima koji su registrovani u Srbiji, a bave se poslovima zemaljskog operatera, da to rade.

"Ušle su tri kompanije, jedna od njih je Menzies, jedna od najvećih, ako ne i najveća na svetu. Ušla je i jedna velika grčka kompanija, kao i dve francuske. Menzies će raditi 50 odsto svih operacija na Beogradskom aerodromu. Oni su danas preuzeli ljude i dovezli opremu", rekao je Vesić.

On je istakao da će država u narednom periodu intenzivno raditi sa novim partnerom kako bi ovo leto bili spremni i kako se ne bi dogodilo da budu problemi kakvi su bili prošle godine.

Ranije danas Beogradski aerodrom (Belgrade Airport) je saopštio od danas kompanija Menzies Aviation vrši usluge zemaljskog opsluživanja, odnosno biće zadužena za upravljanje tehničkim prihvatom i otpremom i opsluživanjem prtljaga, odleđivanjem vazduhoplova i putničkim servisom, kao i uslugama putnicima sa ograničenom pokretljivošću i opslugom robe na Aerodromu Nikola Tesla. Takođe, pružaće usluge putnicima sa ograničenom pokretljivošću i usluge opsluživanja robe.

Potpisani ugovor podrazumeva prenos svih ugovorenih obaveza o zemaljskom opsluživanju sa kompanije Belgrade Airport na Menzies Aviation, uz saglasnost partnerskih avio-kompanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.