Izvor: Blic, 29.Okt.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Nove godine NBS ukida proviziju menjačima

Guverner NBS Radovan Jelašić najavio je danas da će od 1. januara 2008. godine biti ukinuta provizija za ovlašćene menjače i od tog datuma sve menjačnice moraće da imaju zaključen ugovor sa nekom od poslovnih banaka, ukoliko žele da zadrže dozvolu za rad.



Na koferenciji za novinare, Jelašić je podsetio da je provizija menjačima bila jedan odsto, da bi postepeno bila smanivana na 0,3 odsto u tekućoj godini i objasnio da je takvu odluku NBS donela zbog namere >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se postepeno i na kraju potpuno isključi iz menjačkih poslova.

Jelašić je naveo da je otkup deviza od početka januara do kraja septembra ve godine manji za 36 odsto u odnosu na isti period lane (sa 1,3 milijarde smanjen na oko 841 milion evra) i podsetio da NBS već više od pet meseci ne prodaje devize poslovnim bankama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.