Obnovljen rad u kikindskom MSK

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Nov.2015, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnovljen rad u kikindskom MSK

KIKINDA - Posle četiri godine pauze Metanolsko-sirćetni kompleks (MKS) obnovio je rad, a tim je povodom u Kikindu stigao premijer Aleksandar Vučić.

Nakon četiri godine zastoja u proizvodnji, MSK počinje sa radom. Tokom protekla dva meseca izvršene su pripreme i remont fabričkih postrojenja za start procesa proizvodnje metanola i sirćetne kiseline.

Obnavljanje procesa proizvodnje obezbeđeno je nižom cenom gasa, kao osnovnog energenta.

Premijer, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je nedavno boravio u radnoj poseti Moskvi, dogovorio je nižu cenu gasa za Azotaru i MSK, navodeći da ta fabrika ne može da bude profitabilna ako nema nižu cenu gasa, koja bi trebalo da iznosi bar 220 dolara.

Oko 500 radnika MSK, koji su do sada bili na plaćenom odsustvu, uz 60 odsto zarada, nastaviće sa radom, što će biti važan doprinos oporavku privrede kikindske opštine.

Vučić je najavio da će međunarodne finansijske institucije narednih dana promeniti svoju prognozu privrednog rasta Srbije.

On je, u svom obraćanju, povodom obnavljanja rada Metanolsko-sirćetnog kompleksa (MSK) u Kikindi, kazao da će za tri dana EU, a za pet dana i MMF povećati svoje prognoze za privredni rast Srbije.

Prema njegovim rečima međunarodne organizacije će za ovu godinu promeniti prognozu sa 0,5 na 0,7 do 0,8 odsto, ali, kako je naveo, on je i dalje uveren da će to biti jedan odsto.

Takođe, dodao je, uskoro će biti promenjena prognoza i za iduću godinu sa 1,5 na plus 2.

"Srbija ide u dinamičan rast i razvoj", poručio je premijer.

Vučić je rekao, u vezi s polemikom između SNS i SPS koja se vodi poslednjih dana, da se ne bavi stranačkim pitanjima, već da radi na dobrobiti zemlje i građana.

Na pitanje šta očekuje od lidera SPS Ivice Dačića u vezi ponašanja Dušana Bajatovića, on je istakao da ne očekuje ništa i da ga je "baš briga" za sve te priče.

"Ja živim za MSK, Petrohemiju, fabrike u Srbiji, život ljudi. Partijskim stvarima se ne bavim", poručio je Vučić u izjavi novinarima prilikom posete Metanolsko-sirćetnog kompleksa (MSK) u Kikindi.

On je istakao da će u januaru, kada bude skupština SNS, da se bavi stranačkim pitanjima, a da mu nisu važne "dnevne stvari koje čuje na njegov račun".

"Slava treba da pripadne ljudima koji se bore i idu napred, a to što je SPS našao nekoga koji će da vikne "Vučiću pederu", pa je to neki dokaz nečeg - to me ne zanima", naveo je premijer.

Srećan je, kako je rekao, što su on i vlada doprineli da se danas pokrene MSK, a da za "ovakve gluposti niće nikom da se pravda, niti da odgovara".

"Neka rade šta hoće ne tiče me se uopšte", zaključio je Vučić.

Foto: Tanjug

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.