Objavljeno: Ruske firme cvetaju

Izvor: B92, 02.Nov.2023, 09:14

Objavljeno: Ruske firme "cvetaju"

Brzo poboljšanje poslovanja ruskih firmi primećeno je tokom prošlog meseca, saopštio je u sredu Standard & Poors (S&P) Global.

Rast novih porudžbina ojačao je uprkos kontinuiranim inflatornim pritiscima u Rusiji, navodi se u saopštenju S&P-a, prenosi Anadolu Agency.

"Povratak je proizašao iz snažnije ekspanzije proizvodnje i novih porudžbina", napominje se u saopštenju, naglašavajući da je nova prodaja vođena domaćom tražnjom, a ne izvozom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
U saopštenju za štampu se navodi da su inflatorni pritisci ostali značajni jer su troškovi inputa i prodajne cene značajno porasli, dodaje se da iako je inflacija troškova omekšala, i dalje je bila među najoštrijim u poslednje tri godine.

Indeks menadžera nabavke (PMI) bio je na 53,8 u zemlji prošlog meseca, što je neznatno manje sa 54,5 u septembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.