Objavljen rok za uplatu poreza na imovinu

Izvor: B92, 06.Nov.2023, 19:03

Objavljen rok za uplatu poreza na imovinu

Poslednja, četvrta rata poreza na imovinu fizičkih lica za ovu godinu dospeva na naplatu 14. novembra.

Porez može da se plati dina karticom bez provizije na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Ovom karticom se, dodaju iz Narodne banke, bez provizije na šalterima Uprave za trezor može platiti i porez na dohodak građana, zatim na promet motornih vozila, dohodak građana na prihod od poljoprivrede i šumarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i doprinosi za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika.

Dinom se na šalterima te uprave uz niske provizije mogu platiti i računi za struju, računi javnih komunalnih preduzeća kao što su „Infostan tehnologije”, „Informatika” u Novom Sadu, Telekom i slično.

Porez na imovinu fizičkih lica može se platiti i skeniranjem NBS IPS QR koda s rešenja na kojima je pripremljen ovaj kod i korišćenjem mobilne aplikacije banke u kojoj klijenti imaju račun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBS: Plaćanje poreza Dina karticom bez provizije

Izvor: Danas, 07.Nov.2023, 10:50

"Četvrta rata poreza na imovinu fizičkih lica za 2023. godinu dospeva na naplatu 14. novembra, a samo Dina karticom je moguće bez provizije izmiriti ovu obavezu na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija", saopštila je Narodna banka Srbije.

Nastavak na Danas...

Federacija BiH prikupila preko šet milijardi poreskih prihoda

Izvor: Capital.ba, 07.Nov.2023

SARAJEVO – Poreski obveznici Federacije BiH /FBiH/ za 10 mjeseci uplatili su 6.069.805.848 KM javnih prihoda, što je za 15,38 odsto više nego u istom periodu lani, objavila je Poreska uprava FBiH. Foto: Capital.ba Porez na dohodak i zaostali prihodi od poreza fizičkih lica naplaćeni su u iznosu...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.