Objavljen nalog za Cosbyjevo uhićenje

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Dec.2015, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen nalog za Cosbyjevo uhićenje

LOS ANGELES - Slučaj seksualnog napastovanja Andree Constand (42) ponovno je otvoren i izdan je nalog za uhićenje komičara Billa Cosbyja (78) koji ju je zlostavljao u svojoj vili u Pennsylvaniji u siječnju 2004. godine.

- Sada imamo dovoljno jake dokaze da nastavimo s tužbom. Osoba u stanju u kakvom je bila Andrea nije mogla dati pristanak na seksualni odnos - rekli su tužitelji okruga Montgomery na konferenciji za novinare te najavili uhićenje za 16 sati po njihovom vremenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << odnosno 23 po našem.

Andrea je 2005. godine u ožujku podigla tužbu, tvrdeći da ju je drogirao, a zatim i silovao, no tadašnji okružni tužitelj odbacio je optužbu te je slučaj zatvoren zbog manjka dokaza.

- Požalila se na stresni posao. Dao joj je tri tablete, rekao je da će je to opustiti i da su na biljnoj bazi. Ubrzo su joj koljena počela klecati, nije mogla micati ruke, osjećala se slabo i jedva pri svijesti. Tada joj je dao još jednu tabletu i odveo je do kauča. Kada se probudila, odjeća i donje rublje joj nisu bili na mjestu - stoji u tužbi, prenosi Daily Mail.

Cosby je tada na suđenju, pod zakletvom, priznao da je imao seksualni odnos s Andreom, no tvrdio je da ga je imao uz njezin pristanak.

Sadašnji tužitelj ponovno je otvorio slučaj ljetos, nakon što je više od 50 žena istupilo i optužilo ga da ih je drogirao i seksualno iskoristio kada su bile tinejdžerice ili nešto starije.

Za većinu slučajeva nastupila je zastara, no onaj Andree Constand bi mogao biti 'čavao u lijesu' slavnog komičara koji se proslavio kao simpatični otac u seriji 'The Cosby Show'.

Andrea, bivša voditeljica ženske košarkaške momčadi fakulteta Temple na kojem je i Cosby studirao, sprijateljila se sa komičarem 2002. godine te je često odlazila u njegovu vilu na druženje, sve dok je nije seksualno napastovao.

Nakon vala optužbi, čak 35 Cosbyjevih žrtava poziralo je za naslovnicu časopisu New York u kojem su pojedinačno ispričale svoje priče.

- Osjećala sam se kao zatvorenik. kao da me oteo. Mogla sam hodati ulicama Manhattana u bilo kojem trenutku i govoriti 'Bill Cosby me drogirao i silovao', no tko bi mi vjerovao? Nitko - kazala je Barbara Bowman koja je Cosbyja upoznala preko svog agenta kad je imala 17 godina. Barbara je Cosby optužila da ju je tijekom dvije godine drogirao i silovao više puta.

U kolovozu su se optužbama pridružile tri nove žrtve. Riječ je o bivšim glumicama Lindi Ridgeway Whitedeer i Eden Tirl koja je čak i gostovala u seriji 'Cosby Show', te o bivšoj stjuardesi American Airlinesa Coleen Hughes. Sve tri žene zastupa odvjetnica Gloria Allerd koja je, ako ih još ima, pozvala i ostale žrtve da se jave i istupe protiv glumca kako ne bi prošao nekažnjeno ako se dokaže da je sve ovo istina.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.