OTKAZ ZA 9.000 RADNIKA: Kompjuterski gigant primoran da stegne kaiš!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2019, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKAZ ZA 9.000 RADNIKA: Kompjuterski gigant primoran da stegne kaiš!

U pripremi i velike promene na menadžerskom nivou

Američki proizvođač računara HP najavio je zatvaranje između sedam i devet hiljada radnih mesta kako bi smanjili troškove u sklopu reorganizacije poslovanja.

Planiranim ukidanjem radnih mesta broj HP-ovih radnika širom sveta mogao bi se smanjiti oko 16 odsto.

U kompaniji očekuju da će smanjenjem broja zaposlenih i drugim merama smanjenja troškova uštedeti oko milijardu dolara, navodi se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Uprava očekuje da će ih restrukturiranje kratkoročno skupo stajati, predviđajući do kraja fiskalne 2022. godine milijardu dolara troškova povezanih s preuređenjem poslovanja.

HP je prošle godine saopštio da ima 55.000 zaposlenih, a u juče objavljenom saopštenju nisu ažurirali tu brojku. Proteklih godina su već u više navrata smanjivali broj zaposlenih. Sredinom 2018. grupa je najavila da bi do kraja finansijske godine 2019. trebala otpustiti oko 4.500 do 5.000 zaposlenih.

U pripremi su i velike promene na menadžerskom nivou, pa bi tako Dion Weisler u novembru trebao da prepusti dužnost izvršnog direktora dugogodišnjem menadžeru HP-a Enriqueu Loresu.

Kompanija ima problema zbog pada tržišta ličnih računara, iako se stanje u međuvremenu donekle poboljšalo. Nakon podele nekadašnjeg tehnološkog diva Hewlett-Packarda 2015. godine, HP je preuzeo poslovanje s hardverom.

KAKO JE NASTAO GASTARBAJTER? Tog oktobra 1968... (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.