OGLASIO SE RGZ: Evo šta da uradite ako mislite da ste žrtva OVE vrste prevare!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2024, 19:04

OGLASIO SE RGZ: Evo šta da uradite ako mislite da ste žrtva OVE vrste prevare!

RGZ garantuje bezbednost i sigurnost

Povodom aktuelnih prevarnih radnji oko iznajmljivanja prostora i zloupotrebe izvoda iz baze katastra, Republički geodetski zavod ponovo podseća javnost da je list nepokretnosti izbačen iz upotrebe, te da je jedino aktuelan izvod iz baze podataka katastra nepokretnosti u digitalnom obliku.

Republika Srbija i RGZ su prevaziđenu verziju papirnog lista nepokretnosti izbacili iz upotrebe, baš zbog toga što je papir moguće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << falsifikovati i na taj način zloupotrebljavati. Danas je digitalni izvod iz baze podataka katastra nepokretnosti potpuno siguran i zaštićen od bilo kakve vrste zloupotreba, a najvažnije od svega je da je građanima besplatno dostupan putem eKatastra.

Takođe, želimo da istaknemo da za bilo kakav postupak pred državnim organima, građanima apsolutno nije potreban nikakav dokaz o vlasništvu nad nepokretnostima, jer su sve državne institucije povezane preko magistrale državnih organa i dužne su da izvrše uvid u bazu katastra nepokretnosti.

Pozivamo građane da aktivno učestvuju u zaštiti svoje imovine, korišćenjem 28 digitalnih servisa RGZ-a, koji su besplatni i lako dostupni. Ukoliko naučite kako da koristite naše servise, imaćete potpuni uvid i kontrolu nad svojim nepokretnostima.

Republički geodetski zavod garantuje bezbednost i sigurnost vlasništva nad imovinom upisanom u katastar, a digitalni izvodi iz baze podataka katastra onemogućavaju da budete žrtva prevarnih radnji kao što je falsifikovanje i slično.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.