Nudili im mito od 100.000 evra

Izvor: S media, 24.Mar.2011, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nudili im mito od 100.000 evra

Poslanik Evropskog parlamenta iz Slovenije Zoran Taler podneo je juče ostavku na tu funkciju nakon optužbi da je umešan u korupciju.

On je, naime, sa još dvojicom evroparlamentaraca - iz Rumunije i Austrije, prihvatio da od britanskih novinara koji su se predstavili kao biznismeni primi mito.

Prema pisanju „Sandej tajmsa", pored Talere, u korupcionaški skandal umešani su i bivši šef diplomatije i potpredsednik vlade Rumunije Adrijan Severin, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kao i bivši austrijski ministar unutrašnjih poslova Ernest Štraser, koji je već podneo ostavku.

Forbsove liste: Silvio Berluskoni (VIDEO)

Njih trojica su prihvatila ponudu dvoje novinara da za po 100.000 evra mesečno predlaže zakone i amandmane u skladu sa interesima kompanije koju navodni biznismeni zastupaju. Kao dokaz, novinari su priložili tonske i video-snimke.

Odgovarajući na optužbe britanskog lista, Taler je u nedelju rekao da je od samoga početka znao da se radi o nameštaljci i manipulaciji, kao i pokušaju njegove kompromitacije kao poslanika.

(P r e s s foto:FoNet)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.