Novo priznanje za Slobodana Govorčina i RNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2017, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo priznanje za Slobodana Govorčina i RNS

Nakon zlatne evropske medalje iz Bratislave, stigla je i srebrna medalja iz Njujorka sa najvećeg svetskog takmičenja u radijskim emisijama, a u kategoriji programa za decu i mlade, za radio-dramu "Bajkva za dečakva o patkvakvama", autora Slobodana Govorčina, našeg kolege sa Radija Novi Sad.

"Bajkva za dečakva o patkvakvama" nastala je po istinitom događaju, ali i po priči koju je Govorčin pričao svom sinu kao uspavanku, o tome kako je on, pre nego što se rodio, bio divlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << patka koja je došla da vidi ko će mu biti tata i mama.

"Bukvalno tog dana kada se moja supruga porađala, u sat vremena, on je krenuo da se priprema za neki let, što je meni bilo čudno i kada sam se vratio, kad sam video sina prvi put, tad ga više nije bilo, odleteo je i nestao i više nikada se nije pojavio", priča Govorčin.

"Bio sam u jajetu mali, bio sam najmlađi, pošto sam se ja poslednji rodio, kažu", dodaje Maksim Govorčin, glumac i sin.

Pobednička drama prva je igrana forma iz produkcije Radija Novi Sad u potpunosti snimljena u eksterijeru, to jest, na terenu.

"U eksterijeru snimiti, to treba umeti. Jer to ne možete napraviti u studiju, da bude tako realno kao što jeste", objašnjava Zlatoje Čolović, majstor tona.

U konkurenciji dečje drame, švedska produkcija je najjača, pričaju naši sagovornici. Međutim, kada se odmere snage ispostaviće se da, bez obzira na to što se finansijske okolnosti veoma razlikuju, novosadska produkcija je u samom svetskom vrhu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.