Novi vlasnik za Imlek, Bambi, Knjaz

Izvor: B92, 02.Feb.2015, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi vlasnik za Imlek, Bambi, Knjaz

Mid Europa partners, investicioni fond specijalizovan za investicije u centralnoj i istočnoj Evropi, potpisao je sporazum o preuzimanju firmi Denjub fuds grupe.

U vlasništvu DFG su srpske kompanije Imlek, "Mlekara Subotica", Bambi i "Knjaz Miloš", kao i mlekare u vlasništvu Imleka u Makedoniji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Finansijski podaci transakcije nisu saopšteni.

"Zaključivanje transakcije se očekuje u prvoj polovini ove godine, nakon ispunjavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svih uslova kupoprodajnog ugovora", saopšteno je iz "Denjub fudsa".

"Akvizicija Denjub fudsa pokazuje našu odlučnost da nastavimo da podržavamo razvoj vodećih firmi u Srbiji i regionu, nakon veoma uspešne investicije u SBB-Telemah grupu“, izjavio je Robert Knor, partner fonda Mid Juropa, koji vodi investicije za jugoistočnu Evropu.

Kako je naveo, DFG se odlično uklapa u investicione kriterijume fonda Mid Jurop zbog vodećih brendova i snažnih tržišnih pozicija članica grupe.

"Želimo da ih još više ojačamo kroz kapitalna ulaganja i selektivne akvizicije u regionu. Mid Europa ima sjajno iskustvo u razvijanju lokalnih lidera u prave regionalne šampione, i zbog toga sam uveren da će naša investicija u Denjub fuds grupu biti uspešna“, dodao je Knor.

Direktor fonda Mid Jurop Andrej Babače, koji je predvodio izvršenje transakcije, rekao je da je preuzeta "grupa koja predstavlja jaku platformu sa velikim potencijalno za dalju ekspanziju širom Srbije i regiona".

"Radujemo se prilici da upotrebimo svoj kapital i iskustvo kako bismo joj pomogli da ispuni taj potencijal, kao što smo činili tokom svojih prethodnih investicija u regionu“, istakao je Babače.

Generalni direktor Imleka Slobodan Petrović je rekao da sledi sledeća faza razvoja DFG.

"Verujemo da će regionalno iskustvo tima iz Mid Europe, kao i njihova usresređenost na razvoj i korporativno upravljanje doprineti našem daljem uspehu", rekao je on.

S preko 400 miliona evra ukupnog prometa u 2014. godini, Denjub fuds grupa predstavlja srpskog i regionalnog lidera na tržištima mleka i mlečnih proizvoda, konditorskih artikala, kao i mineralne vode i energetskih pića. Grupa izvozi svoje proizvode i na tržišta zapadne Evrope.

Kako se navodi, Mid Juropa partners je investicioni fond fokusiran na centralnu Evropu i Tursku, sa sedištem u Londonu i predstavništvima u Budimpešti, Istanbulu i Varšavi. Od svog osnivanja 1999. godine, Mid Juropa partners je rukovodio ukupnim kapitalom od 4,2 milijarde evra.

Fond je poznat u Srbiji i regionu po stvaranju vodećeg kablovskog i internet operatera, SBB-Telemah grupe, koju je prodao u oktobru 2013. godine američkom investicionom fondu Kolberg Kravis Roberts (KKR).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.