Novi srpski traktor uskoro na tržištu VIDEO

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 16:27

Novi srpski traktor uskoro na tržištu VIDEO

Traktor "Majevica 90" sa savremenom tehnologijom, 90 konjskih snaga, klimom i 12 brzina, naći će se u prodaji krajem leta.

Proizvodiće ga firma iz Bačke Palanke "Majevica servis", iz koje ističu da je prilikom kupovine omogućen period otplate do sedam godina, kao i mogućnost robne razmene.

Traktor će se prodavati zajedno sa šest priključnih mašina, tako da će imati sve što je potrebno za mala i srednja gazdinstva, ali ovakav tip mehanizacije dobro će koristiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i većim poljoprivrednim gazdinstvima, rekao je Radovan Komad iz odeljenja prodaje ove kompanije za novosadski portal Dnevnik.

On je dodao da će preko 50 odsto komponenti u traktoru biti domaće proizvodnje.

"Mi smo ovom prilikom neke delove sami proizveli, ali smo i sarađivali sa 40 kooperanata iz cele Srbije, te je više od 800 komponenti novog srpskog traktora napravljeno u našoj zemlji. Ono što smo morali da uvezemo jeste Perkinsov motor i Carraro transmisija", istakao je on.

Kada je u pitanju cena traktora, navodi se da će biti poznata do kraja leta, pre nego što se traktor nađe u prodaji.

Komad objašnjava da je najviše vremena i uloženo u potragu za firmama u Srbiji koje bi, zajedno sa "Majevicom“, učestvovale u proizvodnji ovog traktora, jer su želeli da što više bude domaćih komponenti.

Isto tako, s obzirom na to da se ideja za proizvodnju srpskog traktora javila pre oko dve godine, inženjeri i zaposleni u ovoj kompaniji susreli su se sa izazovima koje je donelo vreme pandemije, I koji us uspešno savladani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.