Novi početak Tehnike s kineskim potpisom

Izvor: B92, 22.Avg.2019, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi početak Tehnike s kineskim potpisom

Zagreb -- Glavna skupština Tehnike primila je na znanje izmenjene Konsolidovane godišnje finansijske izveštaje o poslovanju za 2017. godinu.

Uz to primili su i Konsolidovane godišnje finansijske izveštaje za 2018. godinu i Izveštaj revizora o izvršenoj reviziji, nakon što su ih utvrdili Uprava i Nadzorni odbor.

Utvrđuje se da je Tehnika za 2018. godinu ostvarila gubitak u iznosu od - 239.438.807,80 kn što je 32,4 miliona evra. Ostvareni gubitak nadoknađuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se na teret buduće dobiti u iznosu od 239.438.807,80 kn.

U Nadzorni odbor Tehnike izabrani su Zvonimir Zlopaša koji će biti i predsednik NO-a, Hrvoje Markovinović (zamenik predsednika NO-a), te Tomislav Bronić, Andrej Tolušić, Pero Buljan i Hrvoje Jelinić.

Mandat članovima Nadzornog odbora traje četiri godine, računajući od 22. avgusta 2019. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, piše SEEbiz.

Očekuje se da će Tehnika realizovati većinu projekata s kineskim potpisom u Hrvatskoj u idućih nekoliko godina. Prva bi na rasporedu trebalo da bude obnova bivše Političke škole u Kumrovcu, a tu su i projekti u Krapinskim Toplicama, Velikoj Gorici, Osijeku...

Osim toga, planirano je da Tehnika krene po nove poslove u susednim zemljama regije, ali i na tržištu EU.

Cilj investitora jeste da kompanija u idućih nekoliko godina značajno podigne godišnju dobit. U planu je i zapošljavanje nekoliko desetina novih radnika jer je kompanija u poslednjih godinu dana izgubila veliki broj kvalitetnog kadra.

No, prvi zadatak novog vođstva kompanije biće okončanje predstečajne nagodbe. Iz kompanije poručuju da postupak predstečajne nagodbe za sada ide prema planu, a okončanje nagodbe očekuje se do kraja ove godine.

Za revizora poslovanja Tehnike u 2019. godini imenuje se Deloitte d.o.o. Zagreb.

Tehnika je u prvom polugodištu značajno smanjila gubitak i to za 2,8 miliona kuna, u odnosu na isti period lani.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.