Novi i stari šef Alibabe: Kao braća na kafi...

Izvor: B92, 10.Nov.2018, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi i stari šef Alibabe: Kao braća na kafi...

Sastanak izvršnog direktora Alibabe Danijela Džanga i suosnivača kompanije Džeka Ma bio je "kao braća koja ispijaju kafu“.

Tako se bar učinilo Džangu koji je to opisao u svom prvom intervjuu od imenovanja na tu poziciju.

Odnos dvojice čelnika u fokusu jer Ma priprema Džanga za prvog čoveka kineskog giganta za e-trgovinu.

Džang je otkrio kako je imao sastanke sa Džekom kako bi došao do novih ideja za firmu i prisetio se vremena kada se suočio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa odlaskom.

Obojica su se redovno sastajali na čaju, ali su razgovarali i o poslovanju, kao i o "iskustvima".

"Pričamo o svojim zapažanjima, i to je važno za posao, ali i više od toga, o ljudima, o iskustvu...Dakle, više kao braća, koja se nisu videla neko vreme, i sada su se našla na kafi“, dodao je Džang.

On je opisao svoj stil rukovođenja koji je "sličan onom koji zagovara Ma“, i rekao da su obojica zajedno radili na novim idejama za Alibabu.

Ipak, iako su njih dvojica brzo "našli zajednički jezik“, bilo je naravno i neslaganja. Ma je imao svoje mišljenje o određenim idejama, a Džang je "uvek bio otvoren“ za raspravu“.

"Mislim da je najvažnije da svoje neslaganje izrazite na jasan način. Možda će se raspravljati. Zapravo, znam da je shvatio ono što sam rekao, ali i dalje insistira. Znate da je vrlo samouveren, i da veruje u svoje ideje. Insistiraće na njima ali će vas slušati i razmisliti o tome i na kraju možda promeniti mišljenje, rekao je Džang.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.