Novi aranžman sa MMF-om?

Izvor: Politika, 17.Feb.2011, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi aranžman sa MMF-om?

Zvaničnici Vlade Republike Srbije sve su bliže odluci da, nakon isteka aktuelnog, uđu u novi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom. Kako nezvanično saznajemo, u Nemanjinoj se o tome uveliko razmišlja. Međutim, iako je u ponedeljak završen sastanak srpskih pregovarača sa članovima misije predvođene Albertom Jegerom, na jučerašnjoj sednici vlade o tome se nije zvanično razgovaralo. Nezvanično, Srbija će najverovatnije nastaviti saradnju sa fondom tako što će zatražiti aranžman >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << iz predostrožnosti, što znači da se neće dodatno zaduživati, jer još nije iskoristila ni polovinu od odobrenih 2,9 milijardi evra. Nadzorni aranžman praktično znači da ćemo od MMF-a dobijati savetodavnu pomoć, ali i da će kontrolori iz Vašingtona nadgledati makroekonomsku situaciju u našoj zemlji. Inače, zvaničnici MMF-a su pred članove našeg pregovaračkog tima ove nedelje stavili tri ponude. Prva je da nakon okončanja aktuelnog aranžmana Srbija završi saradnju sa MMF-om, dok je druga mogućnost da se aktuelni program nastavi. Treća opcija je da srpske vlasti zatraže novi aranžman. Kako saznajemo, za naše pregovarače najprihvatljivija je poslednja ponuda, ali moguće je da nastavak aranžmana neće zatražiti odmah u aprilu nakon isteka aktuelnog programa, već nekoliko meseci kasnije.

Odranije je poznato da se i ministarka finansija Diana Dragutinović i guverner Dejan Šoškić zalažu za nastavak saradnje sa MMF-om.

A. N.

objavljeno: 18.02.2011.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija i MMF ulaze u novi aranžman?

Izvor: Capital.ba, 18.Feb.2011, 10:39

BEOGRAD, Zvaničnici Vlade Republike Srbije sve su bliže odluci da, nakon isteka aktuelnog, uđu u novi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom. Međutim, iako je u ponedjeljak završen sastanak srpskih pregovarača sa članovima misije predvođene Albertom Jegerom, na jučerašnjoj sjednici vlade...

Nastavak na Capital.ba...

Još jedan aranžman Srbije i MMF-a?

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Feb.2011

BEOGRAD - Zvaničnici Vlade Republike Srbije sve su bliže odluci da, nakon isteka aktuelnog, uđu u dodatni aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.