Novi Sad: Ulica Narodnog fronta sutra dobija nov semafor

Izvor: B92, 12.Apr.2021, 18:53

Novi Sad: Ulica Narodnog fronta sutra dobija nov semafor

Novopostavljeni semafor na pešačkom prelazu u Ulici Narodnog fronta kod broja 52 biće pušten u redovan rad u utorak, 13. aprila, u 10 časova, navodi se u saopštenju Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

"Zbog velike frekvencije saobraćaja i relativne blizine škole i predškolske ustanove postojala je opravdana potreba za semaforizacijom ovog pešačkog prelaza. Postavljanjem svetlosne signalizacije omogućeno je bezbednije kretanje pešaka i biciklista >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preko saobraćajnice sa četiri saobraćajne trake", kažu u toj upravi, prenosi 021.

Dodaju da su, prilikom radova na postavljanju semafora, delimično rekonstruisane pešačke i biciklističke staze u blizini prelaza sa obe strane kolovoza, dok je pristupačnost obezbeđena i izgradnjom rampi i taktilnih ploča.

Biciklistički prelaz je označen crvenom bojom čime je, navode iz Gradske uprave, postao značajno uočljiviji za sve učesnike u saobraćaju.

Novi semafor će raditi u "detektorskom režimu", odnosno pešaci će pritiskom na taster najaviti pojavu zelenog svetla.

Za postavljanje ovog semafora u budžetu Grada izdvojeno je 9,2 miliona dinara, a iz Uprave najavljuju da će uskoro biti postavljeni semafori na još dva pešačka prelaza - u Futoškoj i Jevrejskoj ulici.

Iz Gradske uprave apeluju na vozače da dodatno obrate pažnju na novopostavljeni semafor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.