Nova fabrika u Surčinu napravljena bez subvancija

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 11:46

Nova fabrika u Surčinu napravljena bez subvancija

Predsednik Srbijen Aleksandar Vučić otvorio je danas novu modernu fabriku u Surčinu za proizvodnju obroka na biljnoj bazi.

Vučić je izjavio danas tokom obilaska nove fabrike kompanije Nestle za proizvodnju obroka na biljnoj bazi u Surčinu da pre dve godine tu ništa nije postojalo, kao i da je fabrika napravljena bez državnih subvencija.

"Želim da istaknem da kompanija Nestle nije tražila nikakve podsticaje od Srbije. Najviše volim kad je to tako. Mi ne bežimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od toga da su nam tražili mi bismo učestvovali u tome, pomogli bismo investiciju, zato što je ona važna za naše ljude", rekao je predsednik.

On je ukazao da se moramo da učvrtimo regionalno tržište jer je to put ka jedinstvenim evropskom tržištu.

"Srbija se toga ne plaši, mi ćemo tome da damo svoj najviši doprinos i o tome ćemo koliko sutra da nastavimo razgovore. Za nas su pitanja zelenih koridori, PEN konvencije, i mnoge druge stvari od ključnog značaja, mnogo više nego pare koje neko drugi može da nam da za rast. Mi na današnji dan imamo preko 4 milijarde evra na računu. Nama pare nisu potrebne, potrebno nam je nešto što može značajno da doprinese ubrzanom razvoju i približavanju u budućnosti onome što smo zacrtali. Uz to nam je važno to je da što pre dođemo do jedinstvenog evropskog tržišta. Naravno da to nije lako - ali kada sve te probleme prevaziđemo i kada se dogovorimo sa Evropljanima, to će biti ogroman korak napred za našu zemlju i ogromna prilika za ubrzani razvoj", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.