Norveški suvereni fond želi maknuti Muska

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Jun.2018, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norveški suvereni fond želi maknuti Muska

LOS ANGELES - Norveški suvereni fond, težak bilijun dolara, u srijedu je objavio svoju potporu inicijativi smjenjivanja Elona Muska s mjesta predsjednika odbora tvrtke Tesla, jedne od najpoznatijih kompanija za proizvodnju električnih automobila, objavio je Reuters.

Prijedlog, koji je u utorak doživio poraz na godišnjoj skupštini dioničara, predstavljao je do sada najveće iskušenje za Muska u njegovoj tvrtki.

Norgest Bank Investment Management (NBIM), koji vodi >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << najveći svjetski neovisni fond, izjavio je da podržava odluku o podjeli funkcija CEO-a i predsjednika odbora kako bi se omogućilo bolje upravljanje i jednostavnija korporativna kontrola tvrtke.

Fond je također glasao protiv ponovnog izglasavanja člana uprave Antona Gracie, ali su zato podržali odluku o ponovnom imenovanju Jamesa Murdocha kao i Elonova brata Kimbala Muska.

Dodatno, bez obzira na podršku većine dioničara, NBIM je u ožujku glasao protiv Muskova prijedloga modela plaća i bonusa koji je trenutno težak 2,6 milijardi dolara, a taj bi se iznos s vremenom mogao značajno povećati.

Norveški fond trenutno posjeduje 1,4 posto Teslinih dionica, dok je krajem 2017. godine posjedovao 0,48 posto dionica čija je tadašnja vrijednost bila procijenjena na 252,5 milijuna dolara.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Najveći su, teški su bilion USD i rade mu o glavi

Izvor: B92, 07.Jun.2018

Norveški suvereni fond, težak bilion dolara podržao je inicijativu za smenjivanja Elona Maska s mesta predsednika odbora kompanije Tesla...Predlog, koji je u utorak doživio poraz na godišnjoj skupštini akcionara, predstavljao je do sada najveće iskušenje za Maska u njegovoj kompaniji, prenosi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.