Njihova elektroprivreda vozi samo e - automobile

Izvor: B92, 11.Feb.2017, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njihova elektroprivreda vozi samo e - automobile

Švedsko elektroprivredno preduzeće "Vatenfal" planira da zameni čitav svoj vozni park i da kroz pet godina koristi samo električna vozila.

To državno preduzeće kaže da će više od 3.000 putničkih vozila u Švedskoj, Holandiji i Nemačkoj biti zamenjeno električnim, a planira da do 2050. godine čitav rad tog preduzeća postane "klimatski neutralan".

Ipak, to švedsko preduzeće je danas potvrdilo da taj plan zavisi od toga kako će potrošači prihvatiti ideju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << korišćenja električnih vozila.

"Vatenfal" kaže da će postepeno zameniti klasična vozila električnim: 1.700 u Švedskoj, 1.100 u Nemačkoj, 750 u Holandiji, i dodaje da je za "ostvarenje te ambicije ključan razvoj tržišta električnih vozila".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.