Njemačka otkrila novi napad ruskih hakera

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Nov.2018, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njemačka otkrila novi napad ruskih hakera

BERLIN - Njemačka obavještajna služba otkrila je novi kibernetički napad ruske hakerske skupine Zmija na e-mail račune njemačkih zastupnika, vojsku i nekoliko njemačkih veleposlanstava, izvijestio je list Der Spiegel.

List je, pozivajući se na izvore iz službi sigurnosti, izvijestio da je posljednji napad hakera otkriven 14. studenog, ali da još nije poznato i jesu li ukradeni neki podaci.

Der Spiegel je prenio izjavu njemačke Savezne službe za zaštitu Ustava >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << (BfV) da je ta agencija "u okviru istrage kibernetičke kampanje Zmija otkrila nove napade, a žrtve su prvenstveno iz struktura vlade i politike".

U travnju je BfV rekao da postoji "velika vjerojatnost" da iza kibernetičkih napada na njemačke računalne mreže otkrivenih u prosincu 2017., također povezanih s hakerskom skupinom Zmija, stoji ruska vlada.

Njemački su dužnosnici također rekli da Rusija stoji iza ranijih kibernetičkih napada na donji dom njemačkog parlamenta 2015. godine.

Rusija ustrajno odbacuje upletenost u kibernetičke napade na njemačke institucije.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.