Njemačka ipak izbjegla recesiju

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Nov.2019, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njemačka ipak izbjegla recesiju

BERLIN - Sad je i službeno - Njemačka je ipak izbjegla recesiju.

Naime, njemački je BDP u trećem kvartalu porastao 0,1 posto, pokazuju podaci Destatisa. Na godišnjoj razinu u tromjesečju od srpnja do rujna bilježi se rast od pola postotka.

Iz njemačkog statističkog ureda pogoršali su podatak za drugi kvartal, ali su ponešto pozitivno revidirali podatak o BDP-u u prvom tromjesečju.

Njemački ministar ekonomije Peter Altmaier poručuje kako oporavak njemačke ekonomije ostaje vrlo krhak, iako je recesija zasad izbjegnuta.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

ZA DLAKU Nemačka ipak izbegla recesiju

Izvor: Blic, 14.Nov.2019

Sada je i zvanično – Nemačka je ipak izbegla recesiju. Naime, nemački BDP je u trećem kvartalu porastao 0,1 odsto, pokazuju podaci Destatisa. Na godišnjem nivou u tromesečju od jula do septembra beleži se rast od pola procenta.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.