Ništa od rafinerije u Smederevu

Izvor: Mondo, 03.Feb.2013, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa od rafinerije u Smederevu

Kompanija "Komiko oil" neće platiti zakupninu zemljišta za izgradnju rafinerije u Smederevu zbog neslaganja u rukovodstvu kompanije, prenela je Radio-televizija Srbije.

"Komiko oil" treba da do 4. februara uplati 652 miliona dinara za zakup prvobitno ugovorenih 113 hektara zemljišta za izgradnju rafinerije.

Komiko oil je osnovan decembra 2007. kao filijala američko-holandskog konzorcijuma "Komiko oversiz" iz Amsterdama. Konzorcijum čine firme "Brajan Marej", "Bejzik >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ekvipment" i "Globalgas enerdži grup".

"Brajan Marej" je investicioni fond sa sedištem u Njujorku, "Bejzik ekvipment" proizvodi opremu za rafinerije, a "Globalgas" ima bušotine nafte u Nigeriji i bivšim sovjetskim republikama.

"Komiko oil" se obavezao da će rafineriju koja će koštati 250 miliona dolara izgraditi za 36 meseci i zaposliti 700 radnika, a najavljuje mogućnost da izgradnja počne marta ove godine.

U ponudi te kompanije je i 250.000 dolara donacije, promena energenta gradskih kotlarnica i vozila javnog prevoza na gas i izgradnju objekta od 300 kvadratnih metara za decu ometenu u razvoju.

Gradski budžet bi dobio još 4,5 miliona evra za uređenje građevinskog zemljišta, podseća RTS.

(MONDO/Ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.