Nismo ovo očekivali od Putina

Izvor: B92, 08.Dec.2014, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nismo ovo očekivali od Putina"

Konsultacije s ruskom stranom o Južnom toku treba da se nastave na državnom i korporativnom nivou, rekao je ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc

Prema njegovim rečima, odluka Rusije o odustajanju od realizacije projekta je bila neočekivana.

"Rusija je dala veoma neočekivanu zvaničnu izjavu i mi smo je čuli. Sve ostalo treba da se razmatra na nivou kompanija i nadležnih ministarstava", dodao je Kurc.

Naglasio je, takođe, da je austrijska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naftnogasna kompanija OMV u stalnom kontaktu s ruskim Gaspromom u vezi s budućnošću Južnog toka.

Odluku o prekidu projekta saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin tokom posete Turskoj, gde su dve zemlje potpisale dokument o početku izgradnje gasovoda iz Rusije u Tursku s mogućnošću dalje isporuke u zemlje Evrope.

Gasovod Južni tok, čija je izgradnja procenjena na 15,5 milijardi evra, trebalo je da isporučuje Evropi 67 milijardi kubnih metara gasa godišnje, podseća Tas.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kurc: Rusi su nas iznenadili, treba nastaviti konsultacije o Južnom toku

Izvor: BKTV News, 08.Dec.2014

Konsultacije s ruskom stranom o Južnom toku treba da se nastave na državnom i korporativnom nivou, rekao je ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc agenciji Tas.. . Prema njegovim rečima, odluka Rusije o odustajanju od realizacije projekta je bila neočekivana.. „Rusija je dala veoma...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.