Niškom aerodromu oprema vredna 400.000 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2017, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niškom aerodromu oprema vredna 400.000 evra

Aerodrom "Nikola Tesla" doniraće niškom aerodromu "Konstantin Veliki" opremu vrednu ukupno 400.000 evra, a ugovor je danas potpisan u prisustvu potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović.

Reč je o dva rendgen aparata - za pregled robe i pošte i za pregled prtljaga, kao i troja metal-detektorska vrata, koji su počeli da se koriste na niškom aerodromu, a kasnije će uručena i ostala oprema.

Mihajlović je izjavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je niški aerodrom "Konstantin Veliki" primer kako se saradnjom države, lokalne samouprave, državnih i lokalnih preduzeća dolazi do dobrih rezultata, jer je za tri godine broj putnika povećan sa 1.300 u 2014. na više od 183.000 samo u prvih sedam meseci 2017.

Mihajlović je poručila da će se ulaganja u opremanje niškog aerodroma sigurno nastaviti, jer se i broj putnika i robe koji se njime prevoze stalno povećava.

Ugovor o donaciji su, na niškom aerodromu, potpisali v.d. generalnog direktora beogradskog aerodroma Saša Vlaisavljević i direktor "Konstantina Velikog" Vladica Đurđanović.

Prisustvovao je i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Donacija obuhvata i detektore eksploziva za pregled ručnog prtljaga, koji će biti predati u avgustu, vatrogasnu opremu i odela koji će biti uručeni kad beogradski aerodrom završi nabavku nove opreme.

Takođe, jedno vatrogasno vozilo koje će biti predato do kraja godine.

Donirani uređaji omogućiće niškom aerodromu da bude još bezbedniji i da funkcioniše još efikasnije.

Prijem robe i pošte biće jednostavniji i brži sa novim kargo rendgenom, a rezervni rendgen za prtljag obezbediće da nikakvih zastoja i da putnici mogu biti sigurni u red letenja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oprema za niški aerodrom, preko 180.000 putnika za sedam meseci

Izvor: RTS, 02.Avg.2017

Aerodrom "Nikola Tesla" doniraće niškom aerodromu "Konstantin Veliki" opremu vrednu ukupno 400.000 evra, a ugovor je potpisan u prisustvu potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.