Niški aerodrom povećava takse za 100%

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Feb.2018, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški aerodrom povećava takse za 100%

NIŠ - Prema pisanju lista "Politika", od aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu se traži da poveća taksu sa tri na šest evra, odnosno za 100 odsto.

Kako se navodi, to bi aerodromu donelo veći prihod, racionalizaciju radne snage, ali glavno pitanje koje se tu postavlja je, da li bi to doprinelo većem broju putnika?

Sigurno, ne, jer bi to sa većom taksom donelo veće cene avio-karata, a pitanje je da li bi u tom slučaju same avio-kompanije koje lete trenutno sa aerodroma >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << prihvatile nove tržišne uslove.

Niški aerodrom je u 2017. imao rekordnih 331.580 putnika i po ostvarenom rastu drugi je u Evropi, a promet putnika i robe (rekordnih 2.550 tona) u poslednje tri godine na „Konstantinu Velikom" porastao skoro neverovatnih 24.800 procenata i ubedljivo je najveći na Starom kontinentu.

Trenutno tri kompanije Wizz Air, Ryanair i Swiss International s 22 leta nedeljno povezuju Niš s 12 destinacija, a prosečna popunjenost aviona je čak 88 odsto. Prvi put posle tri decenije postojanja ovo preduzeće više nije na budžetu grada.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.