Niska cena struje onemogućava investicije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jan.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niska cena struje onemogućava investicije

BEOGRAD - Vlasnik međunarodne energetske kompanije EFT Vuk Hamović ocenio je da je pogrešna cenovna politika osnovni problem nedostatka investicija u srpskoj elektroenergetici.

"Sadašnje cene jedva da obezbeđuju redovno održavanje postojećih kapaciteta i nisu stimulativne za potencijalne investitore", rekao je on za sajt „Enerdžiobzerver" .

Ako je razumljivo i opravdano dotirati cenu školama, bolnicama, domaćinstvima, ocenio je Hamović, teško >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je razumljivo zašto industrijski potrošači plaćaju cenu struje koju svi građani dotiraju preko državnog vlasništva u Elektroprivredi Srbije.

Prema njegovim rečima, pri planiranju izgradnje novih kapaciteta za proizvodnju električne energije neophodno je razmotriti sve vrste postrojenja, od hidrocentrala i teremoelektrana, do nuklearki i obnovljivih izvora.

Hamović je ocenio da svaki vid proizvodnje ima prednosti i nedostatke ističući da je rešenje u kompromisu i minimiziranju negativnih uticaja kod proizvodnje električne energije.

"EFT, na primer, u Republici Srpskoj gradi termoelektranu na lignit uz primenu najnovijih tehnoloških rešenja, prvu u regionu koja će funkcionisati u skladu sa direktivama Evropske unije o zaštiti životne sredine", kazao je Vuk Hamović za Enerdžiobzerver.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hamović: Niska cena struje onemogućava investicije

Izvor: Blic, 04.Jan.2009

Vlasnik međunarodne energetske kompanije EFT Vuk Hamović ocenio je da je pogrešna cenovna politika osnovni problem nedostatka investicija u srpskoj elektroenergetici..."Sadašnje cene jedva da obezbeđuju redovno održavanje postojećih kapaciteta i nisu stimulativne za potencijalne investitore. Ako...

Nastavak na Blic...

"Niska cena struje onemogućava investicije"

Izvor: EMportal, 05.Jan.2009, 11:37

Vlasnik međunarodne energetske kompanije EFT Vuk Hamović ocenio da je pogrešna cenovna politika osnovni razlog za nedostatak investicija u srpskoj elektroenergetici.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.