Nikolićev savetnik uvozi „domaće” bojlere

Izvor: Politika, 26.Jul.2012, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolićev savetnik uvozi „domaće” bojlere

Kraljevački „Magnohrom“ pokrenuo postupak za zaštitu robne marke, jer se logotip ove fabrike nalazi na makedonskom bojleru koji uvozi i prodaje firma „Trgomen“, čiji je vlasnik Predrag Mikić

Kraljevo – Prodavac u prodajnom salonu preduzeća „Trgomen“, u selu Ratini kod Kraljeva, ljubazno nam pokazuje „Magnohromov“ bojler od 80 litara. Na bojleru je nalepnica poznate kraljevačke fabrike, kako na „licu“ tako i na donjem poklopcu. Nema laži, nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << prevare, izgled prodajnog objekta uliva poverenje, kao i saznanje da je vlasnik firme Predrag Mikić odnedavno savetnik predsednika Republike za privredu. Uz to, i na garantnom listu, takođe, prepoznatljivi „Magnohromov“ logotip. Jedino što nas, kao potencijalnog kupca zbunjuje, jeste otisak pečata na kome piše: uvoznik „Trgomen“ Kraljevo. Otkuda, zašto i kako pomenuto preduzeće uvozi „magnohrom“ bojlere iz grada u selo, iz Kraljeva u Ratinu, koje je udaljeno samo pet kilometara.

To prodavac nije znao da nam objasni, osim što i dalje tvrdnji „da je bojler „Magnohromov“, original.

To, međutim, objašnjava saopštenje rukovodstva ove fabrike u restrukturiranju, koje je potpisao direktor Đorđe Kosanović, nedavno upućeno brojnim redakcijama novina i televizija. Tu se najpre reaguje na kritike koje je privrednik Mikić, još tokom predizborne kampanje, izneo na jednoj lokalnoj TV stanici o neracionalnom poslovanju „Magnohroma“ u kome je posebno naveo primer proizvodnje bojlera rekavši da se to kvalitetnije i jeftinije kod njega radi.

.................................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 27. jula. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

Miroljub Dugalić

objavljeno: 27.07.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolićev savetnik uvozi "domaće" bojlere

Izvor: Mondo, 27.Jul.2012, 12:16

Savetnik predsednika Srbije iz Makedonije uvozi bojlere sa potpisom "Magnohrom". Kraljevčani spremaju tužbu, a Predrag Mikić tvrdi da su sami krivi jer nisu blagovremeno zaštitili ime.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.