Niko ne sme da ucenjuje državu

Izvor: B92, 30.Okt.2013, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Niko ne sme da ucenjuje državu"

Atina -- Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je za B92 da niko ne sme da ucenjuje državu, a posebno ne FAP, koji država izdržava.

"Ne pristajem na ucene, ako treba, promenićemo rukovodstvo FAP-a", rekao je Vučić.

Vučić za B92 kaže da su građani Srbije FAP-u samo ove godine dali 160 miliona dinara, te da ta fabrika ne može da traži rešenje od države koja to rešenje ne može da im nađe.

Prvi potpredsednik Vlade dodaje da ne odobrava blokadu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pruge Beograd-Bar, jer se time Srbiji nanosi veliki gubitak. Ipak, iako ne pristaje na ucene, Vučić ističe da "niko neće sklanjati decu sa pruge".

"Da li mislite da sam se uplašio ucena da neće da se sklone sa pruge? Stali ste na prugu i donosite Srbiji gubitak deset miliona dnevno, a tražite od nas ono što nije naša obaveza. Država i građani su samo ove godine dali 160 miliona dinara, a mi tražimo zauzvrat planove, da vidimo kako će da se troše te pare u budućnosti. Hoćemo da vidimo da počnu da zarađuju pare. Hoćemo da pomognemo, ja želim da razgovaram sa radnicima, sa svima", rekao je Vučić.

Vučić je naveo i da je u priču oko FAP-a umešano i "mnogo političkih mešetara od Novog Pazara do Beograda", te da će zameniti rukovodstvo te firme, koja je u restrukturiranju i onda nastaviti da radi na njenom oporavku.

"Hoću da objasnim građanima Srbije o čemu se radi. Ja razumem mešetare i one koji žele da nešto iskoriste i sruše vlast. Pa dobro, dođite i srušite vlast. Pa šta, jeste li tako rešili problem FAP-a? Niste. Da kažemo narodu o čemu se radi, FAP je dobio od države Srbije 1,3 miljarde dinara u poslednjih 12 godina i gotovo da ništa nije investirano u biznis, sve subvencije davane su za plate. Ne kritikujem radnike, kritikujem rukovodstvo i one iz sindikata koji misle da ako su bahatiji i osioniji da će dobiti veću državnu podršku."

Podsetio je da je i on sam razgovarao sa predstavnicima stranih kompanija poput "Mercedesa" o ulaganjima u ovu firmu, ali da se ni to nije svidelo nekima u FAP-u.

"Oni kažu, ne nećemo tako, mi imamo neke naše političare, nekoga ko nam je obećao i mi ćemo da sednemo na prugu i nećemo da se mrdamo dok ti ne dođeš ovde. Ja sa ucenjivačima ne razgovaram, meni vlast nije toliko traga, nisam bogat, nisam lopov, nisam ukrao nikome ništa, meni to ne treba ni za šta, ako mogu da im pomognem pomoći ću im", rekao je Vučić dodavši da se "u stvari ne traži pomoć, već samo razlog za ucenjvanje".

Prvi potpredsednik Vlade je naveo da se u FAP-u ništa nije zaradilo, ali da je bilo da se "troši na pevačice i na sumnjive nabavke", a da dinar ne ode u neke programe.

"Ničim nisu zaslužili da ucenjuju, a traže još. Hoćemo da damo, ali i da kontrolišemo gde novac ide", rekao je Vučić, dodavši da ni ljudi u Priboju "ne veruju šta rade mešetari".

Dodao je da je i njegova obaveza da brine o novcu građana koji plaćaju poreze.

"Promenićemo rukovodstvo, sve i počećemo da radimo i kao država tražićemo planove", rekao je Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade je naveo da niko ne može da kaže da je država kriva za stanje u FAP-u i da "država više neće da bude konj kog će da udaraju dok ne lipše", kao i da njega ne zanima "neka lepa slika u ogledalu".

"Mora da se vidi kako se pare troše, a ja ću koliko sutra pripremiti sve papire da građani vide koliko su para dobili. Ako se to nekome ne sviđa, nema problema nemojte da stojite na pruzi, dođite smenite me, ne čeznem da budem na vlasti, ali neko mora da rešava te probleme i da kaže u lice kako stvari stoje. Mene ne zanima da bacamo pare i pravimo neku lepu sliku u ogledalu", rekao je Vučić.

Podsetimo, prvi potpredsednik Vlade je juče iz UAE poručio da će doći na razgovore sa nezadovoljnim radnicima u četvrtak, ali pod uslovom da odmah prekinu blokadu pruge.

Vučić je trenutno u poseti Grčkoj, gde se sastao sa grčkim premijerom Antonisom Samarasom, s kojim je razgovarao o unapređenju saradnje dve zemlje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Niko ne sme da ucenjuje Srbiju

Izvor: Telegraf.rs, 30.Okt.2013

- Ne pristajem na ucene, ako treba promenićemo rukovodstvo FAP-a - kaže prvi potpredsednik Vlade Srbije

Nastavak na Telegraf.rs...

Vučić:Niko ne sme da ucenjuje državu, posebno ne FAP

Izvor: Politika, 30.Okt.2013

BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da niko ne sme da ucenjuje državu, a posebno ne FAP, koga država izdržava, i da on sa ucenjivačima neće da razgovara...Vučić je podvukao da je u poslednjih 12 godina država uložila 1,3 milijarde dinara u FAP...„Gotovo...

Nastavak na Politika...

Vučić: Niko ne sme da ucenjuje državu, a posebno ne FAP

Izvor: Večernje novosti, 30.Okt.2013

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je za B92 da niko ne sme da ucenjuje državu, a posebno ne FAP, koga država izdržava. "Ne pristajem na ucene, ako treba promenićemo rukovodstvo FAP-a ", rekao je Vučić.Vučić kaže da su građani Srbije FAP-u samo ove godine dali 130 miliona dinara,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.