Nikad jeftinije u Srbiji - vikendice za 3.500 €

Izvor: B92, 07.Okt.2017, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikad jeftinije u Srbiji - vikendice za 3.500 €

Vikendice po Srbiji nikad nisu bile jeftinije. Ponuda vikendica je velika, a kuća sa okućnicom u mirnom mestu može da se nađe i za samo par hiljada evra.

Nekada su vlasnici vikendica odbijali da prodaju vikendice na obroncima Fruške gore, kraj Dunava, Save, Tise, Velike Morave, verovatno zbog manje potražnje. Šta god da ih je sada podstaklo da promene mišljenje, činjenica je da je ponuda nikad bogatija, a cene nikad niže.

Okolina Beograda

Nekada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je vikendica nedaleko od Beograda bila prestiž, a danas su njihove cene prilično pale. Svoj kutak možete pazariti i za 20.000 hiljada evra. . Najpopularnija mesta za vikendice oko Beograda su Avala i Lipovica, pa najviše Beograđana nastoji da u blizini Lipovačke šume, idealnom mestu za roštiljanje, sebi odvoji prostor. Ako vam se ta ideja dopada, možete da razmisle i o vikendici na Avali ili ste možda zainteresovani za Grocku, gde se smatra da ima oko 8.000 vikendica.

U Lipovici u proseku, kvadratni metar kuće košta 510 evra, dok kod Lipovačke šume cena pada za oko 50 evra. To znači da za, veliku vikend kuću od 100 kvadrata, treba da izdvojite manje od 50.000 evra, koliko vam treba za garsonjeru u centru Beograda. A budući da je reč o vikendici, možete tražiti i one manje kvadrature. U Grockoj je prosečna cena kvadrata 430 evra, a u Ritopeku oko 500 evra. Na Kosmaju koji je izuzetno popularan i gde lako možete kupiti ili prodati vikendicu, jer interesovanja ima, kvadrat u proseku košta 350 evra, a slično je i na Avali.

Kad prosečna cena nije jedini reper?

Prosečnu cenu je najbolje uzimati kao reper ako kupujete vikendicu pored Beograda jer je to tržište najživlje. Kako zalazite po unutrašnjosti, druge stvari uzimaju primat. Razlike u ceni kvadrata mogu biti velike, a to je mahom zbog stanja objekta, a manje zbog sama kvadrature. U unutrašnjosti ima dosta primera da su se vlasnici davno odselili i samo žele da se reše vikendice i što pre. Tada cene padaju i na 200 i manje evra po kvadratu.

Novi Bečej – kuće već za 3.500 evra

Vlasnici starih kuća u selima Banata odustaju od njih i prodaju ih po zaista niskoj ceni. Primera radi u Banatu može da se nađe petosobna nekretnina po simboličnoj ceni od tek 3.500 evra. Realno je da za taj isti novac možete kupiti polovan auto ili ga potrošiti na malo skuplje porodično letovanje, ali nekretnina vam ostaje.

Lokacija idealna za pecaroše i zaljubljenike u Tisu je okolina Novog Bečeja. U okolini Novog Bečeja, trenutno je na prodaju vikendica od 5.000 evra. Vlasnik je naglasio da je prodaja hitna, kao i da cena nije fiksna, što znači da vaše pregovaračke veštine mogu da vam obezbede i popust na početnu cenu. Najskuplje vikendice u ovom mestu i okolini koštaju oko 20.000 evra, dok je već za pola od toga, za 10.000 izbor prilično veliki.

Palić diže cenu

Na Palićkom jezeru pa i u okolini cene nekretnina su, zbog zainteresovanosti turista, ipak znatno više. Tako ovde može da se kupi vikendica po najnižoj ceni od 20.000 evra i to ako imate sreće da naletite na hitnu prodaju. Ako baš hoćete da birate, budite spremni i da odrešite kesu, jer vikendice, ako su u samoj turističkoj zoni mogu da koštaju od 100.000 do 200.000 evra, pa i više.

Vikendice kraj Morave i za 3.000 evra

Ljubitelji Morave mogu proći veoma jeftino. Na primer, u ponudi je zidana vikendica od 24 kvadrata i 9 ari placa sa voćem, na, kako je vlasnik opisao, izuzetno plodnom zemljištu i na svega 100m od Morave. Na mestu je gde reka ne plavi, pored moravskog mosta na beogradskom putu iz Požarevca, a cena joj je 4.000 evra. Idealno da zasadite voćnjak i uživate!

Ako krenete dalje ka unutrašnjosti cene su niže, a izbor solidan.

Tražena Fruška gora, Sremska Kamenica...

Popularna Fruška gora ima potencijal da postane pravo elitno viked mesto. Tu je prosečna cena kvadrata oko 450 evra. Popularno vikend naselje je i Sremska kamenica, gde je za kvadrat potrebn odvojiti 707 evra, dok je prosečna cena kvadrata na Alibegovcu još niža.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vikendice u Srbiji NIKAD JEFTINIJE: Cena po kvadratu samo 200 evra!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Okt.2017

Velika navala za kupovinom nekretnina za odmor..Nekada su vlasnici vikendica odbijali da prodaju one na obroncima Fruške gore, kraj Dunava, Save, Tise, Velike Morave, verovatno zbog manje potražnje. Šta god da ih je sada podstaklo da promene mišljenje, činjenica je da je ponuda nikad bogatija, a...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.