Nije planirano povećanje cena putarine u 2019.

Izvor: RTS, 04.Jan.2019, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije planirano povećanje cena putarine u 2019.

Nije planirano povećanje cena putarine u 2019. godini, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.
Zorana Mihajlović je rekla Tanjugu da za sada nema ni zahteva "Puteva Srbije" za povećanje cena putarine.

"Nije u planu da se podigne cena putarine. Mi, čak, planiramo, kada budemo sledeće godine otvarali nove deonice auto-puta, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << oko 100 kilometara na 'Koridoru 11', kao i na 'Koridoru 10', da se na njima neko vreme ne naplaćuje putarina, a kasnije da krene naplata po istim cenama", navela je Mihajlovićeva.
Podseća da je isto tako urađeno kada je pušten u saobraćaj auto-put na "Koridoru 11" od Ljiga do Preljine, u dužini od 40 kilometara,
Putarina je poslednji put u Srbiji poskupela 7. januara 2017. godine za 10 odsto.
Tada je putarina, na primer, od Beograda do Niša povećana za automobile sa 730 dinara na 800 dinara.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Kad otvorimo novih 100km auto-puta, neće biti putarine"

Izvor: B92, 04.Jan.2019

Nije planirano povećanje cene putarine u 2019. godini, kaže potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović...Ona je rekla Tanjugu da za sada nema ni zahteva Puteva Srbije za povećanje cene putarine..."Nije u planu da se podigne cena putarine. Mi,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.