Nije kraj: Najmlađu milijarderku žele iza rešetaka

Izvor: B92, 12.Okt.2016, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije kraj: Najmlađu milijarderku žele iza rešetaka

Teranos i njegovu direktorku Elizabet Holms tužio je američki hedž fond "Partner Fund Management" koji je bio i njihov prvi investitor.

Fond optužuje Holmsovu da je prikazivala lažne rezultate testova i tako ugrozila živote pacijenata, ali i odštetila investitore.

PFM je uložio u ovaj startap 100 miliona dolara, a ovo je tek prva u nizu tužbi koje se očekuju.

Pravnici Teranosa sada pripremaju odbranu, ali ukoliko se optužbe pokažu kao osnovane, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Elizabet bi mogla uskoro da se nađe iza rešetaka, prenose svetski mediji.

Podsetimo, Teranos, koji je trebalo da unese revoluciju u industriju krvnih analiza, objavio je da poništava sve nalaze napravljene na njihovom uređaju Edison u 2014. i 2015. godini.

Regulatori su potom zabranili osnivaču kompanije Teranos - Elizabet Holms rad u laboratoriji na dve godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Najmlađoj milijarderki prijeti robija

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Okt.2016, 08:35

Teranos i njegovu direktorku Elizabet Holms tužio je američki hedž fond "Partner Fund Management" koji je bio i njihov prvi investitor...Fond optužuje Holmsovu da je prikazivala lažne rezultate testova i tako ugrozila živote pacijenata, ali i oštetila investitore...PFM je uložio u ovaj startap...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.