Neviđen profit – skočio 198%

Izvor: B92, 25.Jul.2023, 21:54

Neviđen profit – skočio 198%

Kuvajtska naftna kompanija zabeležila rekordan profit od tri milijarde evra.

Kuvajtska nacionalna naftna kompanija (KNPC) saopštila je da je u protekloj fiskalnoj godini, od aprila 2022. godine do marta 2023. godine, zabeležila rekordan profit od tri milijarde evra.

Ovo ja najveći profit koji je KNPC zabeležila u svojoj istoriji - za 198 odsto veći nego profit u fiskalnoj godini koja se završila 31. marta 2022. godine, prenosi Rojters.

Profit je porastao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako zbog visokih cena nafte na svetskom tržištu, tako i zbog završetka radova na rafinerijama u gradovima Mina al-Ahmadi i Mina abd-Alah, saopštila je kuvajtska agencija KUNA.

Mnoge velike naftne kompanije su prošle godine zabeležile rekordne profite, a među njim je Ekson mobil sa 50,68 milijardi evra i Šel sa 36,2 milijardi evra godišnjeg profita.

Kompanija Katar enerdži je prošle nedelje saopštila da je njen profit za proteklu godinu bio 38,46 milijardi evra, a saudijski naftni gigant Aramko je u 2022. godini zabeležio profit od 145,69 milijardi evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.