Izvor: Studio B, 17.Jun.2011, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestle preuzima Centroproizvod

Kompanija Nestle objavila da je postigla dogovor o preuzimanju poslovanja Centroproizvoda, jednog od vodećih proizvođača hrane u Srbiji.

Nestle kupuje Centroproizvodov asortiman za kulinarstvo (začini i arome, praškasti proizvodi, supe i prelivi), proizvodnju napitaka (napici od čokolade i čajevi) i konditorskih proizvoda (namazi i čokoladne štanglice).

Očekuje se da vrednost prodaja tih proizvoda u 2011. godini bude oko 2,5 milijarde dinara. Uslovi transakcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << nisu saopšteni a napominje se da transakcija uključuje Centroproizvodovu fabriku u Surčinu.

Predsednik Upravnog odbora Nestle Adriatika Marko Travalja istakao je da je ta kupovina strateški potez kojim Nestle jača u regionu.

"Portfolio Centroproizvoda je veoma sličan našem, a lokalna proizvodnja u surčinskom postrojenju sa svojim mogućnostima za distribuciju predstavlja veliku vrednost za nas", rekao je Travalja.

Nestle u Srbiji ima oko 500 ljudi i upravlja fabrikom u Staroj Pazovi. Početkom godine spekulisalo se da su za Centroproizvod koji ima robnu marku C, zainteresovane međunarodne grupe Nestle i Dr Etker (Dr. Oetker) i tada je vrednost transakcije procenjivana na 90 miliona evra.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.