Nepravilnosti u radu devet objekata na Kopaoniku

Izvor: RTS, 08.Feb.2019, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepravilnosti u radu devet objekata na Kopaoniku

Poreska uprava je tokom proteklog vikenda izvršila kontrolu u 15 ugostiteljskih objekata na Kopaoniku i utvrdila da u devet objekata nije izdat fiskalni račun ili su zatečeni neprijavljeni radnici.
Tim objektima biće izrečene mere privremenog zatvaranja, a protiv odgovornih lica podnete su prekršajne prijave, navodi se u saopštenju Poreske uprave.
U četiri od devet objekata, u kojima su utvrđene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nepravilnosti, konstatovan je ponovljeni prekršaj neizdavanja fiskalnih računa.
Naime, za nepravilnosti koje su utvrđene tokom novogodišnjih i božićnih praznika u tim objektima izrečene su mere zabrane obavljanja delatnosti na 14 dana, a kako je isti prekršaj ponovljen, sledi zakonska mera zatvaranja objekata na 90 dana, kao i prekršajna prijava protiv odgovornih lica.
U Poreskoj upravi podsećaju da ukoliko se isti prekršaj ponovi i treći put, zakonska mera zatvaranja objekta je godinu dana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.