Nemci ne mare, ali bi mogli da se uznemire

Izvor: B92, 27.Jan.2016, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci ne mare, ali bi mogli da se uznemire

Berlin -- Poverenje potrošača u Nemačkoj je stabilno što znači da se, za sada, ne obaziru na opasnost od terorističkih napada i ekonomsku neizvesnost zbog broja izbeglica

"Poverenje potrošača i dalje odoleva rastućim rizicima. Ipak, povećana pretnja od terorizma, kao i sve veća zabrinutost u vezi sa tim da Nemačka možda neće biti u stanju da se uhvati u koštac sa prilivom izbeglica, mogli bi da uznemire potrošače narednih meseci", navodi se u saopštenju nemačke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istraživačke kompanije GfK.

"To bi moglo da ima trajni efekat na poverenje potrošača", dodaje se u saopštenju te kompanije, izveštava agencija Frans pres.

Prema prognozama GfK-a, indeks poverenja domaćinstava bi u februaru trebalo da ostane na stabilnih 9,4 poena.

Indeks poverenja potrošaca GfK obračunava na osnovu odgovora oko 2.000 domaćinstava o njihovim očekivanjima u vezi sa platama i ekonomijom u predstojećim mesecima, kao i njihovom spremnošću da troše.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.