Nemci i Austrijanci najviše vole keš

Izvor: B92, 02.Dec.2022, 14:59

Nemci i Austrijanci najviše vole keš

Potrošačima Nemačke i Austrije gotovina je omiljeni način plaćanja i radije ga koriste od kartica, pokazuje istraživanje kompanije "Stratedži &".

Studija, koja je uporedila podatke iz 15 država Evrope, pokazala je da čak 54 odsto potrošača u Nemačkoj najradije plaćaju gotovinom. Prosek za svih 15 država je 37 odsto.

Slično je ponašanje i suseda u Austriji jer 47 odsto građana voli da plaća gotovinom, a u Švajcarskoj 35 procenata.

Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada se porede podaci iz 2018. godine vidi se da plaćanje u gotovini ipak gubi na značaju, pošto je tada 61 odsto Nemaca tvrdilo da najčešće koriste gotovinu i da više vole na taj način da plaćaju robu.

U Danskoj samo još 17 odsto tvrdi da plaća gotovinom, što je najmanji procenat, a ostatak građana plaća karticom ili elektronskim sredstvima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.