Nemamo sreće sa igrama na sreću

Izvor: Mondo, 13.Dec.2012, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemamo sreće sa igrama na sreću

Srbija od industrije igara na sreću ima prihod od 45 miliona evra godišnje, što je upola manje od zemalja u regionu, objavila je danas Unija poslodavaca Srbije (UPS).

"U odnosu na broj stanovnika, aparata i kladionica prihodi u budžetu Srbije treba da budu najmanje 135 miliona evra godišnje, što ukazuje na gubitak u budzetu od 90 miliona evra", kazala je predsednica Upravnog odbora Sektora igara na sreću UPS Mirjana Aćimović.

Ona je kazala da u toj oblasti ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mnogo sive ekonomije i neregularnosti i da takvo stanje škodi legalnim priređivačima.

Aćimovićeva je navela da u Srbiji postoji 72 legalne kompanije za igre na sreću i 3.331 kockarnica i kladionica, dok je nelegalnih dva puta više.

Direktor Unije poslodavaca Srbije Dragoljub Rajić kazao je da je to udruženje na zahtev Ministarstvu finansija i privrede Srbije u oktobru predložila mere za unapređenje oblasti igara na sreću koje se odnose na bolji nadzor i kontrolu.

"Predlog obuhvata uvođenje 'on-lajn' sistema kontrole, osnivanje laboratorije za ispitivanje hardvera i softvera, izmene zakona i podzakonskih akata, izmene krivičnih zakona za nelegalne priređivače i stručnu obuku za terensku kontrolu", rekao je Rajić.

On je naglasio da Srbija zaostaje 20 godina za svetom kada su igre na sreću u pitanju.

Rajić je naveo kao veliki problem postojanje 2.000 internet sajtova, koji nisu zakonski uređeni i koji nude on-lajn igre bez ikakve zaštite korisnika.

(Beta)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.