Nemački gigant nije odustao, stiže u Ćupriju

Izvor: B92, 12.Jun.2016, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački gigant nije odustao, stiže u Ćupriju

Ćuprija -- Nemačka kompanija "Trak lajt Jurop" iz Ajzenaha, za proizvodnju autodelova, nije odustala od izgradnje fabrike u Ćupriji

Kako je rekao predsednik Opštinskog veća Ilija Paunović ova nemačka kompanija je samo poslove prolongirala za 2017. godinu.

Memorandum o razumevanju o izgradnji fabrike "Trak lajt Jurop" potpisali su u martu 2013.godine tadašnji prvi potpredsednik Vlade, sada premijer Aleksandar Vučić, direktor "Trak lajta" u Srbiji Sven Milhauzen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i predsednik opštine Chuprija Ninoslav Erić.

"Investicija sa 'Trak lajt' kompanijom nije propala, kako bi to neki voleli", rekao je Paunović i objasnio:

"Zbog toga što je postala akvizicija jedne od najbogatijih amaričkih porodica, odnosno investicionog fonda braće Kok, 'Trak lajt' je prolongirala dolazak u Ćupriju za 2017.godinu. To stoji i u aneksu ugovora zaključenog između njih i Vlade Srbije."

Paunović je dodao da je "posle izbora došlo do pomeranja rokova, pa bi već za nekoliko meseci američko - nemački gigant trebalo da krene u investiranje u Ćupriji".

Fabrika "Trak lajt" u Ćupriji, kako stoji u ugovoru, "treba da zaposli 500 radnika", i bila bi jedna od najvećih investicija u Ćupriji i pokretač razvoja opštine.

Investicija je vredna 11 miliona evra.

Fabrika će biti izgrađena u Industrijskoj zoni, koja je veličine 15 hektara, čija je izgradnja stajala 95 miliona dinara a 60 odsto su sredstva države.

Vlada je odobrila ugovor o "individualnoj državnoj pomoći" investitoru "Trak lajt" za zapošljavanje radnika, izjavio je Tanjugu predsednik opštine Ninoslav Erić.

Erić je potsetio da je "Trak lajt" jedna od vodećih svetskih kompanija u svojoj oblasti. Najvažniji kupci njihovih proizvoda su Volkswagen, Daimler, Škoda, BMW...

Kompanija je član Nemačke privredne komore i Nemačko srpskog privrednog udruženja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemački gigant nije odustao, stiže u Ćupriju

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jun.2016

Nemačka kompanija "Trak lajt Jurop" iz Ajzenaha, za proizvodnju autodelova, nije odustala od izgradnje fabrike u Ćupriji...Kako je rekao predsednik Opštinskog veća Ilija Paunović ova nemačka kompanija je samo poslove prolongirala za 2017. godinu...Memorandum o razumevanju o izgradnji fabrike "Trak...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.