Nemačke fabričke porudžbine pale

Izvor: B92, 07.Mar.2024, 12:49

Nemačke fabričke porudžbine pale

Nove fabričke porudžbine u Nemačkoj su, prema preliminarnim procenama, u januaru mesečno pale za 11,3 odsto.

To je objavio danas nemački Savezni zavod za statistiku Destatis.

Tržišta su očekivala da će nemačke fabričke narudžbine na mesečnom nivou pasti za šest odsto.

Porudžbine su značajno pale u proizvodnji električne opreme, mesečno za 33,2 odsto, kao i u proizvodnji transportnih sredstava, odnosno aviona, brodova i vozova 27,3 odsto ili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proizvodnji metalnih proizvoda 14,5 odsto.

Narudžbine kapitalnih dobara su međumesečno pale za 13,1 odsto, kao i porudžbine za intermedijarne proizvode 9,3 odsto i narudžbine za robu široke potrošnje 5,7 odsto.

Nemačke domaće porudžbine su u decembru mesečno pale za 11,2 odsto, a porudžbine iz inostranstva za 11,4 odsto, objavljeno je na vebsajtu Destatisa. Porudžbine iz evrozone su smanjene za 27,5 odsto, dok su porudžbine izvan evrozone porasle za 1,6 odsto.

Na kvartalnom nivou su fabričke porudžbine u Nemačkoj od novembra do januara povećane za 2,3 odsto u odnosu na prethodno tromesečje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.