Nemačka privreda ponovo beleži rast

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Maj.2019, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka privreda ponovo beleži rast

Prema danas objavljenim zvaničnim podacima, nemačka privreda se vratila u pozitivnu sferu i zabeležila rast u prvom kvartalu 2019. godine podstaknuta solidnom pojedinačnom potrošnjom i rastom građevinarstva.

Savezni biro za statistiku saopštio je da je privreda zemlje porasla 0,4 odsto u prvom kvartalu ove godine u odnosu na prethodni tromesečni period. U trećem i četvrtom kvartalu prošle godine nemački BDP beležio je pad od 0,2 odsto i zatim stagnaciju.

Ekonomista >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Karsten Brzeski rekao je da ovaj oporavak ukazuje da je panika oko stanja nemačke privrede bila preterana.

Nemačka vlada za sada predviđa rast za celu godinu od 0,5 odsto, dok Međunarodni monetrni fond prognozira 0,8 odsto, što je znatno usporavanje u odnosu na 2,2 odsto rasta 2017. i 1,4 odsto prošle godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.