Izvor: Capital.ba, 04.Mar.2015, 06:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka podiže nivo investicija

BERLIN, Nemačka je danas saopštila da će postojeći plan javnih investicija vredan 10 milijardi evra uvećati za još pet milijardi, u vreme kada zvaničnom Berlinu stižu brojni apeli partnera iz evrozone da učini više za privredu monetarne unije. Nakon što je prošle godine zabeležen prvi uravnotežen budžet od 1969, nemačko Ministarsto finansija poručilo je da će u naredne tri godine uvećati investicije za pet milijardi evra kao vid pomoći manjim i većim gradovima koji se bore sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << nestašicom sredstava, prenosi agencija Frans pres. Ministarstvo insistira da sporazum o povećanju ulaganja, kog su postigli ministar finansija Volfgang Šojble i ministar ekonomije Zigmar Gabrijel, neće dovesti do budžetskog deficita. Nemačka kao rešenje za budžetske probleme u zemljama evrozone propagira mere stroge štednje, a kancelarka Angela Merkel često ukazuje na to da Berlin pruža drugim zemljama primer budžetske discipline. Dodatne investicije tek treba da izglasa nemačka vlada 18. marta.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkelova za sveto trojstvo

Izvor: Večernje novosti, 04.Mar.2015

REFORME, trgovinski sporazumi i investicije, po mišljenju nemačke kancelarke Angele Merkel, čine "sveto trojstvo" koje treba da podstakne ekonomski rast u Evropi. Ono, ipak, mora da bude praćeno slobodnom trgovinom sa Sjedinjenim Državama i Kanadom. Nemačka je, na upravo završenoj konferenciji...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.